Pokój 3 - Taya Tadeshi, Ayakashi Noir, ...
4 posters
Bo szczęście nadchodzi nieoczekiwanie... :: Szkoła :: Internat :: Część dziewczyn :: Drugie piętro - pokoje drugo i trzecioklasistek
Strona 2 z 2
Strona 2 z 2 • 1, 2
Re: Pokój 3 - Taya Tadeshi, Ayakashi Noir, ...
Trochę czułam się nieswojo przez Ilne... Jej wrogość w stosunku do mnie była dobrze wyczuwalna. Dobrze, że Ayka się tym nie przejmowała. Ja jakoś sobie poradzę z tym. W sumie, sama się dziwiłam swojego zachowania. Nie przypuszczałam, że tak łatwo podaruję im obu... To pewnie przez to, że od rozstania z Ayką nie miałam żadnych przyjaciół i byłam samotna. Miło tak posiedzieć w gronie, które chociaż mnie akceptuje.
-Może... wyskoczymy gdzieś? Zakupy, jakiś park...? -spojrzałam na Ilne, może ma jakieś lepsze miejsce do zaoferowania.
-Może... wyskoczymy gdzieś? Zakupy, jakiś park...? -spojrzałam na Ilne, może ma jakieś lepsze miejsce do zaoferowania.
Taya- Liczba postów : 14
[Liriell w którymś poście narzuciła wieczór :/]
Spojrzałam za okno i westchnęłam ciężko.
- Spójrzcie na zewnątrz i powiedzcie, czy będzie możliwe wyjście gdzieś. - uśmiechnęłam się do nich życzliwie. - Nie wiem jak wy, ale ja niespecjalnie lubię chodzić po mieście późnymi wieczorami.
Już nawet nie chodziło mi o porę dnia. Czasem miałam tak, że obawiałam się grup ludzi większych niż 3 osoby. Płeć i wiek nie były ważne. Ale taką małą fobię miałam zapisaną w podświadomości.
Spojrzałam za okno i westchnęłam ciężko.
- Spójrzcie na zewnątrz i powiedzcie, czy będzie możliwe wyjście gdzieś. - uśmiechnęłam się do nich życzliwie. - Nie wiem jak wy, ale ja niespecjalnie lubię chodzić po mieście późnymi wieczorami.
Już nawet nie chodziło mi o porę dnia. Czasem miałam tak, że obawiałam się grup ludzi większych niż 3 osoby. Płeć i wiek nie były ważne. Ale taką małą fobię miałam zapisaną w podświadomości.
Ilne- Liczba postów : 24
-Taak.. też myślę, że to nie najlepszy pomysł...-wtrąciłam się. - Lepiej zostać w ciepłym i przytulnym pokoiku. - Nie miałam zamiaru wychodzić. Może nie było jakoś bardzo zimno, ale zawsze lepiej zostać w domu. Przynajmniej ja tak sądzę.
-Możemy w coś zagrać... - zaproponowałam cicho, po czym znów dostałam esemesa. Znów uśmiechnęłam się do ekranu telefonu, szybko odpisałam i schowałam go do kieszeni.
-Możemy w coś zagrać... - zaproponowałam cicho, po czym znów dostałam esemesa. Znów uśmiechnęłam się do ekranu telefonu, szybko odpisałam i schowałam go do kieszeni.
Aykashi- Liczba postów : 24
-Oh, no dobra-powiedziałam zrezygnowana wzdychając głośno. Mi osobiście pora dnia nie przeszkadzała, lubiłam spacery wieczorami, jak jest już ciemno. Zerknęłam na Aykę i trochę się poirytowałam. Co ona ciągle robi w tym telefonie. Podniosła brew.
-Ayka-chan, co ty robisz w telefonie i is tak szczerzysz do niego? -patrzałam na nią bardzo uważnie i wyczekująco. Nie lubiłam nie wiedzieć o jakiś rzeczach związanych z nią.
-Ayka-chan, co ty robisz w telefonie i is tak szczerzysz do niego? -patrzałam na nią bardzo uważnie i wyczekująco. Nie lubiłam nie wiedzieć o jakiś rzeczach związanych z nią.
-A... do takiego jednego.. kolegi - powiedziałam niepewnie rumieniąc się odrobinę. Nie mogłam im powiedzieć, że pisze z chłopakiem, bo pewnie od razu zasypałyby mnie gradem pytań. A tego bym raczej nie chciała. Teraz chcę się cieszyć z tego, że spędzam ten czas z Ilne i Tayą.
-A więc może zapytam jeszcze raz...Co chcecie robić? - spojrzałam na nie uśmiechnięta.
-A więc może zapytam jeszcze raz...Co chcecie robić? - spojrzałam na nie uśmiechnięta.
- Jaaaasne. Kolegi... - zachichotałam.
Szczerze mówiąc nie miałam pojęcia co mogłybyśmy robić.
- Możemy w coś zagrać, tak jak proponowała Ayka. Tylko szczerze mówiąc nie specjalnie wiem w co. Może Taya ma jeszcze jakieś pomysły?
Szczerze mówiąc nie miałam pojęcia co mogłybyśmy robić.
- Możemy w coś zagrać, tak jak proponowała Ayka. Tylko szczerze mówiąc nie specjalnie wiem w co. Może Taya ma jeszcze jakieś pomysły?
-Niestety nie mam-westchnęłam zrezygnowana.-Ale w sumie chętnie w coś pogram. Może być ciekawie. -uśmiechnęłam się delikatnie do dziewczyn. Jeśli Ayka nic nie ma, ja mam jakieś karty, gry planszowe, gry z pytaniami itp. Są bodajże w mojej szufladzie. A może pod łóżkiem? Hmm.... Sprawdzę i tu i tu, po sprawie,
-Yay~~ -zaklaskałam w ręce. zapowiadała się całkiem niezła zabawa. Z pewnością będzie dużo śmiechu. Nie ważne, czy to będą zwykłe karty, czy kalambury, a może jeszcze coś innego. Zawsze możemy jeszcze sobie zrobić typowy "babski wieczór", czyli czesanie się, malowanie, strojenie i.... oczywiście bitwa na poduszki! A potem, kiedy już Ilne będzie musiała iść mam zamiar porozmawiać z Tayą. Tak długo się nie widziałyśmy, więc mamy wiele do nadrobienia.
Zamyśliłam się na moment.
- Co powiecie na zwykłą grę w butelkę? - zaproponowałam z uśmiechem. - W końcu można się wtedy lepiej poznać i tak dalej.
To było jedyne, co przyszło mi do głowy. Miałam nadzieję, że dziewczyny nie mają nic przeciwko temu.
- Co powiecie na zwykłą grę w butelkę? - zaproponowałam z uśmiechem. - W końcu można się wtedy lepiej poznać i tak dalej.
To było jedyne, co przyszło mi do głowy. Miałam nadzieję, że dziewczyny nie mają nic przeciwko temu.
-Ah, mi się ten pomysł bardzo podoba. Lubię wyzwania-zaśmiałam się cicho. "Lubię" to mało powiedziane... "kocham" bardziej by tu pasowało. Wstałam i poszłam poszukać w czegoś w szafie. Wyjęłam butelkę po pustym wizie i uśmiechnęłam się niewinnie. Lubiłam sobie popić od czasu do czasu. Usiadłam na podłodze gdzie było dużo przestrzeni, a na środku postawiłam butelkę i uśmiechnęłam się do dziewczyn. Wskazałam, by także sobie tu wygodnie usiadły na podłodze, a dokładniej na dużym ślicznym dywaniku liliowym, który przywiozłam.
-Możemy zaczynać.
-Możemy zaczynać.
Nie pytałam skąd Taya wyjęła tą butelkę. Choć można by powiedzieć, że chciałabym wiedzieć. I chciałabym, żeby miała jeszcze taką, tylko, że pełną, a nie pustą. Nie! Nie powinnam myśleć o takich rzeczach. W końcu nie jestem jeszcze pełnoletnia. Mentalnie puknęłam się w czoło i dosiadłam do Tayi.
-Lubię tą grę - uśmiechnęłam się. Przy tym zawsze jest dużo śmiechu, i dzieją się dziwne rzeczy. Czasami fajne, czasami mniej.
-A gramy na całowanie? - zapytałam szybko nie myśląc w ogóle o czym mówię. - To znaczy... zapomnijcie... Zapytałam tak z przyzwyczajenia, bo wiecie... zazwyczaj gram z chłopakami - starałam się tłumaczyć, jednak niewiele mi to dało, a rumieniec mimo wszystko pojawił się na mojej twarzy.
-Lubię tą grę - uśmiechnęłam się. Przy tym zawsze jest dużo śmiechu, i dzieją się dziwne rzeczy. Czasami fajne, czasami mniej.
-A gramy na całowanie? - zapytałam szybko nie myśląc w ogóle o czym mówię. - To znaczy... zapomnijcie... Zapytałam tak z przyzwyczajenia, bo wiecie... zazwyczaj gram z chłopakami - starałam się tłumaczyć, jednak niewiele mi to dało, a rumieniec mimo wszystko pojawił się na mojej twarzy.
Usiadłam naprzeciw Tayi z delikatnym uśmiechem.
- W takim razie kręć. - spojrzałam na butelkę i w tym momencie usłyszałam pytanie Ayki.
Normalnie ledwo powstrzymywałam się od zawycia ze śmiechu, słuchając jej tłumaczeń.
- Wiesz... Jeżeli twoja podświadomość tak bardzo chce, to ja nie mam nic przeciwko. - zachichotałam pod nosem i spojrzałam na Tayę, ciekawa jej reakcji na tą propozycje.
- W takim razie kręć. - spojrzałam na butelkę i w tym momencie usłyszałam pytanie Ayki.
Normalnie ledwo powstrzymywałam się od zawycia ze śmiechu, słuchając jej tłumaczeń.
- Wiesz... Jeżeli twoja podświadomość tak bardzo chce, to ja nie mam nic przeciwko. - zachichotałam pod nosem i spojrzałam na Tayę, ciekawa jej reakcji na tą propozycje.
Uśmiechnąłem się złośliwie pod nosem. Całowanie... Hehe. Nie mam nic przeciwko. Pogłaskałam Aykashi po główce. Jej tłumaczenie było bardzo słodkie. Ja osobiście wolę kobiety.
-Oj, Skarby, ja też nie mam nic przeciwko. Nawet mi się to podoba. -złośliwy diabelczy uśmiech nie schodził mi z twarzy. Zakręciłam pierwsza i padło na Ilne. Nie obchodziło mnie za bardzo, co wybierze. Choć wydaje mi się odważna, więc pewnie i tak na jedno by wyszło. Oblizałam się zadowolona i pochyliłam się w jej stronę, namiętnie i zmysłowo całując, tak by Ayka wszystko widziała. Nie miałam zamiaru się bawić w jakieś drobne cmoknięcia, nie jesteśmy już małymi dziećmi. Odsunęłam się patrząc jej wyzywająco w oczy i podałam butelkę.
-Teraz ty, Ślicznotko. -polizałam jeszcze je dolna wargę i usiadłam na miejsce.
-Oj, Skarby, ja też nie mam nic przeciwko. Nawet mi się to podoba. -złośliwy diabelczy uśmiech nie schodził mi z twarzy. Zakręciłam pierwsza i padło na Ilne. Nie obchodziło mnie za bardzo, co wybierze. Choć wydaje mi się odważna, więc pewnie i tak na jedno by wyszło. Oblizałam się zadowolona i pochyliłam się w jej stronę, namiętnie i zmysłowo całując, tak by Ayka wszystko widziała. Nie miałam zamiaru się bawić w jakieś drobne cmoknięcia, nie jesteśmy już małymi dziećmi. Odsunęłam się patrząc jej wyzywająco w oczy i podałam butelkę.
-Teraz ty, Ślicznotko. -polizałam jeszcze je dolna wargę i usiadłam na miejsce.
Czasami przemyślenie słów to dobry pomysł... Tak, zwłaszcza w moim wypadku. Ale najdziwniejsze było to, że tak ochoczo się na to zgodziły. Taya zakręciła butelką i... o matko.. nie wierzę, że ona serio ją pocałowała.. i to w taki sposób. Coś mnie ukuło w środku, tylko jeszcze nie wiedziałam co to. Może to zazdrość? W sumie byłam trochę zła, że Taya ją tak całowała, choć była tylko przyjaciółką z dzieciństwa. Przyłapałam się nawet na myśleniu, że chciałabym być w tym momencie na miejscu Ilne.
Strona 2 z 2 • 1, 2
Similar topics
» Pokój 2 - Liriell Lis , Ilne Delvon
» Pokój 1 - Gabriel Wencel, ...
» Pokój 2 - Kageoru Kagami, ...
» Pokój 1 - Kara Kimino, ...
» Pokój 1 - Isabelle Denise Bonnet, ....
» Pokój 1 - Gabriel Wencel, ...
» Pokój 2 - Kageoru Kagami, ...
» Pokój 1 - Kara Kimino, ...
» Pokój 1 - Isabelle Denise Bonnet, ....
Bo szczęście nadchodzi nieoczekiwanie... :: Szkoła :: Internat :: Część dziewczyn :: Drugie piętro - pokoje drugo i trzecioklasistek
Strona 2 z 2
Pozwolenia na tym forum: